19 května 2015

Moja Bleška :)


Letos opět líhnu v líhni. Už se mi povedlo vylíhnout 7 várek hus. Všechny byly zatím z nějakých 80 % úspěšné až na pátou várku, z té mi zůstalo jedno jediné housátko....Bleška.


Bleška :)

Jméno Bleška dostala podle svého chování :D Jako maličká byla strašně hyperaktivní a kdokoliv si ji chtěl vzít do ruky, musel dávat pozor, aby mu nevyskočila. :D Vůbec jí nevadilo, že byla na dvorku sama...chodila si kam chtěla a párkrát jsme ji museli dokonce hledat, protože se protáhla plotem a šla si jen tak zaplavat do potoka. Když jsme ji volali, seděla si někde v klidu a ani nepípla... prostě nás měla od malička v p**i... :D



Malá Bleška :)

Tedka už se naštěstí přes plot neprotáhne, už nám trochu povyrostla :D Ale jakmile se nechá pootevřená branka, ihned zmizne na výlet...


O něco starší....


A nejaktuálnější fotka :)

Když se vylíhla šestá várka hus (5 housátek), přidala se k nim a běhali po venku společně. Ty však musely jít po dvou týdnech pryč, a tak zůstala opět sama.
No sama...vlastně sám, protože jsem někdy v této době zjistila, že je to houser! Takže Blešák :D

Ale i přesto, že je to budoucí usyčený a uštípaný houser, stará se o sedmou várku malých housátek (4 housátka), která přišla na svět pár dnů po odchodu "šestek", moc hezky. Vůbec nemá potřebu je štípat a šikanovat, tak jak to starší a větší housata těm mladším a malinkým housátkům dělají. Holt...asi je to charakter. :D Učí je škubat travičku, všude s nimi chodí a ona běhají za ním... Spokojeně mezi nimi usíná a je rád, že nemusí být na dvorku sám....husa je holt společenské stvoření. :)


:)))

Žádné komentáře: