16 června 2009

Tak takhle zní Placebo v roce 2009!!!

Celé album má pěkný obal s motivem zatmění Slunce, který najdeme jak uvnitř alba, tak i na disku samotném.

Dnes jsem si byla na poště pro CD Placebo - Battle For The Sun!!! Dokonce jsem si to stihla i zběžně poslechnout....a můj první dojem: PSYCHO! ALE ZAJÍMAVÉ!
Tahle deska zní opět úplně jinak než ty předešlé desky. U téhle kapely má ale každé CD své vlastní znění, kterým se odlišuje....takže nic zas tak neobvyklého to není, ale přece jen se mi na tom něco nezdá...:/ První song, který mě zaujal ( kromě zatím nejlepšího For What It´s Worth, už i kvůli tomu videoklipu:)) a Battle For The Sun), je The Never-Ending Why - taková luxusní energická píseň. Další, co mě ještě zaujalo, je Breathe Underwather a Kings Of Medicine. Naopak, co mě zděsilo, je Happy You´re Gone - nevím...moc se mi to zatím nelíbí, hlavně Brianův zpěv je nezvyklý... No dál také song Ashtray Heart se mi moc nezamlouval a Kitty Litter mě prostě nebavil.... Některé songy zase zní, jako by byly od nějaké úplně jiné kapely například Julien, z kterého jsem úplně nechápala!
Na tomto albu se také objevují nové hudební nástroje, které předtím ještě nebyly použity, proto to asi zní tak ''jinak''. Mám ale strach, že Placebo začínají pomalu ztrácet svou temnou, někdy depresivní a také zvrhlou stránku!!! Tohle je taky první album po tolika letech, kde předchozího bubeníka Steveho Hewita nahradil nový bicmen Steve Forrest!
No prostě staří Placebo už to nejsou...roky plynou, doba se mění...pro mě je stejně každá deska jedinečná ( zvláště CD Placebo z roku 1996!:)) takže snad se mi aji tohle CD zalíbí...( většinou to co se mi ze začátku nelíbí, je pak úplně nejlepší!:))

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrá recenze..! !! přeji mnoho dobrého poslechu... Vanpurpel

Adéé řekl(a)...

no ale song Breathe Underwater se mi brutálně líbí!!

Adéé řekl(a)...

Astray Heart není zas tak špatné...